Menu sluit
Menu sluit

Is uw kind bijna 3 en wilt u hem/haar aanmelden voor de basisschool?

De gemeente Utrecht verandert het aanmeldbeleid voor basisscholen vanaf 1 oktober. Dit betekent dat plaatsing vanaf dat moment niet meer via de scholen gaat, maar via de gemeente. Wat betekent dit voor u?

Als uw kind vóór 1 oktober 2021 3 jaar wordt, verloopt de inschrijving nog via de school. Wilt u uw kind aanmelden bij Kindercampus Molenpark? Klik dan op deze link.

Als uw kind na 1 oktober 2021 3 jaar wordt, schrijft u in via https://naardebasisschool.utrecht.nl/
Dit kunt u doen in het kwartaal dat uw kind 3 wordt. Op deze site kunt u de school van uw voorkeur aangeven. Alle kinderen maken, in een gelijke situatie, evenveel kans om op de school van hun keuze te komen. Als meer kinderen zich aanmelden dan er plaatsen zijn, dan worden eerst de kinderen die voorrang hebben geplaatst. Broertjes en zusjes van leerlingen die al op onze school zitten hebben voorrang. Ook kinderen die al gebruik maken van de speelschool of het kinderdagverblijf van Kindercampus Molenpark, hebben voorrang.

Twee weken na afloop van het kwartaal ontvangt u van de gemeente een email waarin staat op welke school uw kind geplaatst is. Daarna neemt de school met u op om de inschrijving rond te maken.

Als u meer informatie zoekt over het aanmeldbeleid, kunt u deze vinden op bovenstaande website.